Blue Filters al


Only the best is good enough!

PRODUKTE 100% EKOLOGJIKE TË PRODHUARA NË GJERMANI!

Veçoritë e SistemeveFiltër uji unik Bluefilters siguron ujë të pijshëm dhe të shëndetshëm me një cilësi shumë të lartë për Ju dhe familjen tuaj. Ju do të pini dhe do të gatuani vetem me ujë të pastër dhe të sigurtë, të garantuar nga sistemi i filtrimit të ujit Bluefilters. Filtri ujit Bluefilters është i certifikuar në cdo fazë të trajtimit të ujit nga institucionet prestigjoze të akredituara të Bashkimit Europian.

Dizajni

Filtër uji i markës Bluefilters është Patent dizajn dhe Pronësi Intelektuale e Grupit Bluefilters! Me nje dizajn modern dhe ergonomik ky filtër uji është i pajisur me të gjithë elementët e sigurisë për të treguar origjinën e produktit dhe per tu mbrojtur nga falsifikimet. Filtrat janë hermetikë dhe lehtësisht të zëvendësueshëm.

Cilësia

Të gjitha produktet e Grupit Bluefilters janë të çertifikuara BPA Free, që do të thotë, të prodhuara pa Bisfenol A, i cili ndikon drejtperdrejtë në sistemin endokrin të njeriut. Filtër ujit i markës Bluefilters është i sigurtë nga ky kontaminim për konsumatorin por edhe miqësor për mjedisin pasi ky mateial është 100% ekologjik dhe i riciklueshëm. Gjithashtu filtër uji i markës Bluefilters është i certifikuar Low Carbon footprint ( gjurmë e ulët e karbonit), NSF International(USA Sanitation Foundation), PZH (National Institute of Hygiene), TÜV (Technischer Überwachungsverein Germany), HTP (High Tech Purification), EU ( Europian Union) EAC (Eurasian Conformity), ISO 9001: 2000

Balancimi i mineraleve

Filtër uji unik Bluefilters ka një fishek që i dedikohet vetëm mineralizimit, i cili përmban gurë natyral në brendësinë e tij. Ky filtër fishek pasuron ujin me mineralet e dobishme si Na, Mg, Ca, K dhe tre floruret në sasinë e nevojshme, për të qene ideal për shëndetin tuaj.

Mënyra e trajtimit

Ndryshe nga filtrat e tjerë, trajtimi i ujit bëhet në mënyre vertikale jo horizontale. Rrugëtimi që realizon uji brenda filtrit është 12 cm dhe jo deri në 3 cm si ndodh zakonisht me filtrat e tjerë. Kjo teknologji inovative mundëson sipërfaqe më të madhe dhe më të detajuar filtrimi për eleminimin e ndotësve.

Qëndrueshmëria

Cdo fishek filtër uji Bluefilters kalon me sukses disa testime me presion që arrin deri në 32 bar. Testimet realizohen për çdo filtër uji në mënyrë individuale, si dhe pasi ai formohet si sistem. Filtër uji Bluefilters është hermetik dhe i rezistent ndaj faktorëve të jashtëm.

Cilësia e ujit

Pas trajtimit përfitojme ujë të pijshëm të një cilësie shumë të lartë me veti organoleptike. Ideal dhe I këshillueshëm për çdo pjestar të familjes.

Rreth NeshBlue Filters Albania pjesë e BlueFilters Group , një ndër kompanitë e para Gjermane në botë e specializuar për trajtimin e ujit te pijshëm. Grupi Bluefilters është nga prodhuesit dhe shpërndarësit më të mëdhenj të filtrave të ujit dhe sistemeve të trajtimit të ujit në Europë .
I përhapur në më shumë se 120 vende të ndryshme të botës Bluefilters Group ka mbi 20 mijë bashkëpunëtorë dhe miliona klientë të kënaqur anë e mbanë botës. Stafi profesional i Bluefilters bën të mundur që kudo dhe kurdo të kemi mundësinë për të pasur të pranishëm sistemet e trajtimit të ujit që Bluefilters zotëron.
Produktet e Bluefilters janë të njohura ndërkombetarisht, sidomos në Evropën Perëndimore dhe atë Lindore, Amerikën Veriore dhe Jugore, Afrikën dhe Azinë Juglindore. Ato janë të mirënjohura për cilësinë e lartë, teknologjinë më të fundit, dizajnin modern dhe ergonomik si dhe për çmimet konkurruese në treg. Bluefilters Albania operon në shqipëri prej 14 vitesh me Seli Qëndrore në Tiranë e cila ka eksluzivitetin edhe për tregun kosovar. Është per tu theksuar se pavarësisht vendndodhjes së zyrave tona, prodhimi i produkteve Bluefilters bëhet vetëm në Senden Gjermani.

Llojet e shërbimeve që ofrojmë

Kompania zotëron sisteme nga më të ndryshmet për familje, vila dhe biznese. Ajo është në dispozicion të klientit sipas nevojave të tij dhe funksionit për të cilën ai i kërkon filtër. Blue Filters Albania ofron Filtër uji, Fishek Filtri, Sisteme trajtimi uji për konsum familjar, Biznesi dhe Industrial. Montimi dhe mirëmbajtja e sistemit të filtrit të ujit kryhet nga tekniket tanë të trajnuar dhe certfikuar nga prodhuesi i sistemeve Bluefilters në gjermani. Bluefilters Albania ka në stafin e saj specialistë( kimist, mjek, inxhinier mjedisi dhe hidro) të diplomuar dhe trajnuar për ofrimin e një informacioni shkencor dhe të saktë për problematikat e ujit. Gjithashtu Bluefilters zotëron një laborator modern për kryerjen e analizave te ujit. Zyra qëndrore e Bluefilters Albania nëpërmjet databasës të klienteve krijon kartela të vecanta për cdo sistem te montuar, ku përfshihet lloji i sistemit, historiku i tij si dhe afatet e mirëmbajtjes për të cilat i njofton klientët e saj në kohë. Në këtë mënyrë ne jemi pranë klientit dhe bashkepunojmë në mënyrë aktive me ta për cdo problem apo situatë të mundëshme duke i dhënë zgjidhje profesionale në kohë reale.

Filtrat e ujit që përdorim

Filtër uji me fije të presuar dhe filtër me fije pambuku. Këto dy filtra eleminojnë mbetjet e ngurta si rëra , balta, hekuri, mikroorganizmat dhe llumin.
Ajo që ben diferencën e filtrit të ujit në sistemit e BlueFilters është linja e vecantë e trajtimit të ujit. Teknologjia e re, ndryshe nga mënyra tradicionale e filtrimit , e filtron ujin në mënyrë vertikale. Fillimisht uji hyn në valvulën kryesore dhe ndjek një rrugëtim me gjatësi 12 cm brënda fishekut. Gjatë kësaj kohe ndodh eleminimi i ndotësve te ngurtë që ka uji. Me pas përmes shtegut të mesëm kalon uji i pastër që del nga valvula dytësore.
Filter i karbonit aktiv eleminon mikroorganizmat, klorin, ngjyrën dhe aromat e pakëndëshme. Duhet theksuar se karboni aktiv prodhohet vetëm nga arra e kokosit që njihet për vetitë e shkelqyera absorbuese dhe kurative.

Membrana molekulare (ozmotike), inovacion në fushën e trajtimit të ujit dhe njihet shkencërisht si metoda me e sigurtë e pastrimit të ujit. Ajo është barrierë për të gjithë ndotësit e ujit, si organikë edhe ata jo organikë, mbetjeve të tretura në ujë si metalet e rënda, ndotësit radiokativë, apo kancerogjenë qofshin ato. Në të bëhet ndarja përfundimtare e molekules së ujit, ku lejohet të kalojnë vetëm molekula e ujit dhe disa prej mineraleve, sepse përcueshmëria e saj është e njëjtë me përmasën e molekulës së ujit 0.0001 Mikron.
Filtër i karbonit aktiv granular për të siguruar që uji nuk do të ketë asnjë aromë nëse qendron për një kohë të gjatë në depozitë.
Filtër mineralizues pasuron ujin me mineralet e dobishme si Na, Mg, Ca, K dhe tre floruret në sasinë e nevojshme për të qene ideal për shëndetin tuaj.

Llojet e sistemeve

Filtër uji për konsum familjar– Uji 24 orë i bollshëm dhe i shëndetshëm për konsum ditor në familje. Cilesia e garantuar. Kursen kohe dhe shpenzime. Komod për gatim dhe shpëlarje frutash ose perimesh. Kompakt, ergonomik dhe 100% ekologjik.

Filtër uji për biznese – Bëjnë të mundur prodhimin e ujit të pastër dhe të shëndetshëm 24 orë për biznesin. Ky filtër ose sistem filtrimi trajton sasi e mjaftueshme uji për gatim, për prodhimin e kafes apo akullit, për larjen e gotave, apo për tua servirur klientëve/punonjësve.

Katalogu i Produkteve

Përshtypje nga KlientëtBlogu JonëStudentet ndjekin trajnimin ” Shitjet e Drejtperdrejta”

Blue Filters Albania rrit kapacitetet e saj informuese dhe edukuese, në  bashkepunimin  e saj të parë me Bashkinë e Tiranës perfundoi me sukses fazën e parë të trajnimit për studentët në sektorin e shitjeve të drejtperdrejta. Trajnimi 4 ditor (20-23 SHTATOR 2022) për studentët e Universitetit të Tiranës u zhvillua...

Read More

Magjia e ujit me hidrogjen

Kur bëhet fjalë për ruajtjen e shëndetit tuaj, ju bëni zgjedhje. Kjo zgjedhje zakonisht drejtohet nga një fakt.  Ndonjëherë një zgjedhje bëhet duke mos u mbështetur në fakte, thjesht sepse ka qenë gjithmonë kështu, ose thjesht nuk mund të jetoni pa e bërë atë zgjedhje psh. Uji. Ju nuk...

Read More

Filtër uji KDF

Filtër uji KDF – Kinetic Degradation Fluxion(Fluksi  i Degradimit Kinetik) është një përbërje bakër-zink me pastërti të lartë që përdor një proces kimik bazë të njohur si redoks (oksidimi / zvogëlimi), për të eleminuar klorin, plumbin, mërkurin, hekurin dhe sulfatin e hidrogjenit nga rrjeti i ujit. Procesi gjithashtu ka...

Read More

Caj me majdanoz dhe ujë oligomineral

Majdanozi është bimë nga e cila mund të përdoren të gjitha pjesët (gjethet, farat dhe rrënjët), zakonisht përdoret për të trajtuar infeksionet e traktit urinar dhe kapsllëkun. Megjithatë, në realitet tipari kryesor i tij është se është i shkëlqyeshëm për pastrimin e veshkave, pasi veprimi i tij shkrin gurët....

Read More

Raport shkencor mbi përdorimin e ujit osmotik

KRIPËRAT E PAASIMILUESHME QË GJËNDEN NË UJIN E PIJSHËM Eshtë një cështje e pastër e citologjisë. Në fakt, në mbretërine e bimëve, mineralet nga uji dhe toka jane të asimilueshem direkt nga algat dhe/ose bimët që i japin këtyre mineraleve një strukturë të re, fuqinë rrotulluese, qelizat tona nuk...

Read More

Giardia dhe Cryptosporidium në ujin e pijshëm

Myku dhe viruset mund të venë në rrezik cilesinë e ujit të pijshëm. Ata janë ndotës mikrobikë që zakonisht gjënden në ujrat siperfaqesorë, si për shembull Giardia dhe Cryptosporidium. Giardia është një organizëm një qelizor që shkakton çrregullime gastrointestinale. Cryptosporidium është një parazit që konsiderohet të jetë një nga...

Read More

Legionella( legionnaires’ disease) në ujin e pijshëm

Legionella është një bakter që zhvillohet shpejt kur uji mbahet në një temperaturë midis 30 dhe 40 gradë për një periudhë të caktuar kohe. Legionella ështëe pranishme në mjedise ujore natyrore dhe artificiale: ajo gjëndet në burime duke  përfshirë dhe ato termike, në lumenj, liqene, avuj dhe tokë. Nga...

Read More

Sëmundjet që rrjedhin nga uji – Ampylobacteriosis

Ampylobacteriosis është një infeksion nga bakteri Campylobacter. Ampylobacteriosis  është një ndër infeksionet bakteriale me të zakonëshme tek njerëzit. Ai shkakton  sindromë inflamator, diarre ose dizenteri, kryesisht duke perfshire ngërce, ethe dhe dhimbje. Simptomat e para janë ethe, dhimbje koke dhe mialgji, të cilat mund të jenë të rënda dhe...

Read More

Sa ujë gjendet në tokë dhe sa prej këtij uji është i disponueshëm për njerëzit?

Në tokë gjënden përafersisht 1385 milion kilometra kub ujë. 97,5% e këtij uji është ujë i kripur që gjëndet kryesisht në oqeane.  Vetëm 2,5% e gjithë kësaj sasie uji  janë ujra të ëmbël që mund të përdoren nga bimët, kafshët dhe njerezit. Gjithësesi, rreth 90% e këtij uji të...

Read More

Sëmundjet që rrjedhin nga uji – Polio

Sëmundjet infektive të shkaktuara nga bakteret patogjene, viruset dhe parazitët protozoarë janë rreziqet shëndetësore më të zakonshme dhe të përhapura nga uji. Njerëzit bijen në kontakt me këto mikroorganizma përmes rrjetit të ujit të pijshem të kontaminuar,  uji i puseve, aerosolet dhe uji sanitar. Nje nga këto sëmundje është...

Read More

Sëmundjet që rrjedhin nga uji – Ascaris lumbricoides

Ascaris lumbricoides është një krimb parazitar i aftë të infektojë shume gjitare (derr, kal, qen, mace etj.), përfshirë dhe njerezit. Infeksioni me Ascaris lumbricoides quhet ascaridiasis ose ascaridosis dhe është një patologji mjaft e zakonshme veçanërisht kur kushtet e higjienës janë të këqija. Njerëzit bijen në kontakt me këtë...

Read More

DDT dhe DDE( si derivat i tij) në ujin e pijshëm

Një studim me mbi 1 milon gra shtatzëna ne Finlandë arriti në perfundime dramatke përsa i përket rritjes së Autizmit për femijët e ekspozuar nga ushqimet e spërkatura me pesticide. Sipas studmit të Universitetit të Columbia – USA Maliman School për Shëndetin Publik dhe Departamenti i Psikiatrisë rritja e...

Read More

Uricemia dhe terapia me ujë minimalisht të mineralizuar dhe oligomineral

Uricemia është një parametër laboratorik që shpreh sasinë e acidit urik të pranishëm në gjak, testimi i gjakut per acidin urik.  Acidi urik është produkti përfundimtar i një grupi ekzogjen purinesh dhe endogjenësh. Purinë (adeninë dhe guaninë) janë baza azotike, te cilat përbëjnë ADN-në e pranishme në berthamën e...

Read More

Toksinat në trupin tuaj! Largojini ato fare thjeshtë

 Mendoni se jeni të shëndetshëm, por në fakt nuk jeni energjik gjatë ditës, perkundrazi jeni i irrituar, stomaku nuk ju funksionon siç duhet dhe keni dhimbje koke të vazhdueshme?  Këto shqetësime ndikojnë negativisht në përditshmënë tuaj?  Në fakt, ato nuk janë aq serioze sa të drejtoheni tek mjeku –...

Read More

Kujtesë: Metalet e Rënda

Termi metal i rëndë i referohet të gjithë elementeve kimikë metalikë që kanë një densitet relativisht të lartë dhe janë toksikë në përqëndrime të ulta. Shembuj të metaleve të rënda përfshijnë mërkurin (Hg), kadiumin (Cd), arsenikun (As), kromin (Cr), taliumin (Tl, plumbin (Pb) etj. Këto metale të rënda nuk...

Read More

E dini se uji që pini cdo ditë mund të jetë i ndotur nga PFOS?

Acidi sulfurik përfluoroctan është një përbërës kimik i fluoruar me origjinë sintetike. Ai është një acid shumë i fortë, i cili me anë të jonizimit formon anionin e sulfatit perfluorooctane, të njohur si PFOS. PFOS përdoret kryesisht në materiale të tilla si pëlhura, qilima dhe letra në mënyrë që...

Read More

Salmonela në ujin e pijshëm

Sipas EFSA (Agjensia Evropiane e Sigurisë Ushqimore) Salmonela është një bakter që mund të shkaktojë semundje tek ata që bijen në kontakt me ushqim dhe ujin e kontaminuar. Kjo sëmundje quhet salmoneloza, Në raportin e saj vjetor për zoonozat, agjentët zoonotikë dhe epidemitë e mbartura nga uji dhe ushqimi,...

Read More

Cikli i ujit

Raportet e monitorimit të Bashkimit Europian gjetën nivele të larta të ndotjes me fosfate dhe kimikate në lumenjtë shqiptarë. Analizat që u publikuan nga Eurostat javët e fundt nga monitorimi për zhvillimin e qëndrueshëm vërejti se lumenjtë shqiptarë paraqiten me ndotjen më të madhe në Europë. Sipas matjeve u...

Read More

Metahemoglobina ose “ sëmundja e fëmijëve blu”

Metahemoglobina është një sëmundje e shkaktuar nga tepricat e nitrateve Përkufizimi: Gjendja klinike pas shndërrimit të tepruar të hemoglobinës ne metahemogobinë, e cila nuk është në gjëndje të lidhe dhe transportojë oksigjenin. Metahemoglobina formohet kur hekuri në molekulën e hemoglobinës oksidohet nga Fe2 + në Fe3 +. Toksikologjia: Metahemoglobina...

Read More

“Pseudomonas aeruginosa” në ujë të pijshëm

Pseudomonas aeruginosa është mikroorganizëm i karakterizuar nga një kapacitet i lartë adaptiv i cili gjëndet ne ujra siperfaqesor. Eshte nje mikroorganizem mjedisor dhe per kete arsye mund te zbulohet edhe në ujrat nëntokësorë dhe  për rrjedhojë në ujin e pijshëm në përqëndrime të ndryshme. Në veçanti është lehtësisht pranishëm...

Read More

Celuliti, si te pëdorim ujin për ta luftuar

Falë ujit,  aktivizohen organet sekretuese, përgjegjëse për eliminimin e toksinave dhe mbeturinave në gjak.  Celuliti është një sëmundje inflamatore që prek shumicën e grave në botë (studimet shkencore flasin për një shifër përqindjeje që varion nga 60 në 80% në varësi të moshës) dhe në shumicën e rasteve është...

Read More

Uji i filtruar oligomineral me rrush të thatë për mëlçinë

Përzjerja e Ujit të fIiltruar Oligomineral me rrushin e thatë mund t’ju ndihmojë të pastroni Mëlçinë – Parandaloni   Melçia është një nga organet më të medha dhe më të rëndësishme në trup, Pa të, organizmi ynë do të mbushet me substanca toksike që nuk do të ishin në...

Read More

Kontaktoni me ne! Ekipi i Bluefilters do ta zgjidhë cdo problem me ujin dhe përgjigjet për të gjitha pyetjet tuaja. Besoni shërbimin dhe përvojën tonë profesionale!