GIARDIA DHE CRYPTOSPORIDIUM NË UJIN E PIJSHËM

GIARDIA DHE CRYPTOSPORIDIUM NË UJIN E PIJSHËM

Myku dhe viruset mund të venë në rrezik cilesinë e ujit të pijshëm. Ata janë ndotës mikrobikë që zakonisht gjënden në ujrat siperfaqesorë, si për shembull Giardia dhe Cryptosporidium. Giardia është një organizëm një qelizor që shkakton çrregullime gastrointestinale. Cryptosporidium është një parazit që konsiderohet të jetë një nga shkaqet me domethënëse të semundjeve diarreale tek njerëzit. Në individët me sistem imunitar normal sëmundja zgjat disa ditë duke shkaktuar diarre, të vjella, spazma të stomakut dhe ethe. Njerëzit me sistem të dobët imunitar( mosha tretë dhe femijët) mund të kenë edhe simptomat më të rënda të shkaktuara nga cryptosporidium, të tilla si sëmundje të ngjashme me kolerën.

No Comments

Post A Comment