unibell blog

Our BlogMAGJIA E UJIT ME HIDROGJEN

 • On November 26, 2020
 • In blog

Kur bëhet fjalë për ruajtjen e shëndetit tuaj, ju bëni zgjedhje. Kjo zgjedhje zakonisht drejtohet nga një fakt.  Ndonjëherë një zgjedhje bëhet duke mos u mbështetur në fakte, thjesht sepse ka qenë gjithmonë kështu, ose thjesht nuk mund të jetoni pa e bërë atë zgjedhje psh. Uji. Ju nuk...

Read More

Filtri KDF

 • On June 10, 2020
 • In blog

  KDF – Kinetic Degradation Fluxion(Fluksi  i Degradimit Kinetik) është një përbërje bakër-zink me pastërti të lartë që përdor një proces kimik bazë të njohur si redoks (oksidimi / zvogëlimi), për të hequr klorin, plumbin, mërkurin, hekurin dhe sulfatin e hidrogjenit nga rrjeti i ujit. Procesi gjithashtu ka një...

Read More

Covid-19: “Mendja njerëzore dhe urgjenca”

 • On April 27, 2020
 • In blog

Kur ndjenja e pasigurisë hyn pa trokitur   Nga pikëpamja njerëzore çdo situatë emergjente përfaqëson një përvojë ekzistenciale shumë të rëndësishme. Nëse do të duhej të përcaktonim një kontekst të tillë do të thoshim se një emergjencë lind nga takimi midis një ngjarje të papritur dhe dramatike dhe disa...

Read More

Krizat e ankthit, çfarë të bëjmë?

 • On April 22, 2020
 • In blog

Ankthi është një gjendje emotive emocionale. Sidoqoftë, krizat e ankthit mund të jenë destabilizuese. Si mund të parandalohen dhe çfarë mund të bëjmë për t’i kapërcyer ato? Ankthi është një emocion kompleks. Brenda disa kufijve të caktuar ankthi është normal, psh. kur ndodh në situata të veçanta të jetës:...

Read More

Si të menaxhojmë emocionet tona gjatë pasigurive të jetës dhe stresit që shkaktohet.

 • On April 15, 2020
 • In blog

Studimet tregojnë se pasiguria mund të jetë e dukshme gjatë aktiviteteve të caktuara si kumari ose leximi i një romani me mister etj. Por shkalla e madhe e pasigurisë dhe ankthit që shume njerez kanë ndjerë gjatë pandemisë së korona virusit eshtë shumë e veshtirë për tu trajtuar dhe...

Read More

Caj me majdanoz dhe Ujë Oligomineral

 • On April 15, 2020
 • In blog

Majdanozi, bimë nga e cila mund të përdoren të gjitha pjesët (gjethet, farat dhe rrënjët), zakonisht përdoret për të trajtuar infeksionet e traktit urinar dhe kapsllëkun. Megjithatë, në realitet tipari kryesor i tij është se është i shkëlqyeshëm për pastrimin e veshkave, pasi veprimi i tij shkrin gurët. Përveç...

Read More

9 MËNYRA SI TË QËNDROJMË POZITIVË GJATË ANKTHIT DHE DEPRESIONIT QË SHKAKTON COVID – 19

 • On April 14, 2020
 • In blog

Jeta reale duket si një episod I shkëputur nga seriale me trillime shkencore momentalisht  dhe le të themi  që për momentin nuk jemi fansa të shfaqjeve të tilla ! Lajmet ndryshojnë cdo orë të ditës  për koronavirusin, një virus I ri për njerëzit I cili shkakton infeksion të rrugëve...

Read More

Raport Shkencor mbi perdorimin e ujit osmotik

 • On April 12, 2020
 • In blog

KRIPERAT E PAASIMILUESHME QE GJENDEN NE UJIN E PIJESHEM Eshtë një cështje e pastër e citologjisë. Në fakt, në mbretërine e bimëve, mineralet nga uji dhe toka jane të asimilueshem direkt nga algat dhe/ose bimët që i japin këtyre mineraleve një strukturë të re, fuqinë rrotulluese, qelizat tona nuk...

Read More

Giardia dhe Cryptosporidium ne Ujin e Pijshem

 • On January 15, 2020
 • In blog

Myku dhe viruset mund te vene ne rrezik cilesine e ujit te pijshem. Ata jane ndotes mikrobike qe zakonisht gjenden ne ujerat siperfaqesor si per shembull Giardia dhe Cryptosporidium. Giardia eshte nje organizem njeqelizor qe shkakton çrregullime gastrointestinale. Cryptosporidium eshte nje parazit qe konsiderohet te jete nje nga shkaqet...

Read More

Legionella( legionnaires’disease) ne Ujin e Pijshem

 • On January 15, 2020
 • In blog

  Legionella eshte nje bakter qe zhvillohet shpejt kur uji mbahet ne nje temperature midis 30 dhe 40 grade per nje periudhe te caktuar kohe. Legionella eshte e pranishme ne mjedise ujore natyrore dhe artificiale: ajo gjendet ne burime, perfshire ato termike, ne lumenj, liqene, avuj dhe toke. Nga...

Read More