Studentet ndjekin trajnimin ” Shitjet e Drejtperdrejta”

Blue Filters Albania rrit kapacitetet e saj informuese dhe edukuese, në  bashkepunimin  e saj të parë me Bashkinë e Tiranës perfundoi me sukses fazën e parë të trajnimit për studentët në sektorin e shitjeve të drejtperdrejta. Trajnimi 4 ditor (20-23 SHTATOR 2022) për studentët e Universitetit të Tiranës u zhvillua...

Read More

Magjia e ujit me hidrogjen

Kur bëhet fjalë për ruajtjen e shëndetit tuaj, ju bëni zgjedhje. Kjo zgjedhje zakonisht drejtohet nga një fakt.  Ndonjëherë një zgjedhje bëhet duke mos u mbështetur në fakte, thjesht sepse ka qenë gjithmonë kështu, ose thjesht nuk mund të jetoni pa e bërë atë zgjedhje psh. Uji. Ju nuk...

Read More

Filtër uji KDF

Filtër uji KDF – Kinetic Degradation Fluxion(Fluksi  i Degradimit Kinetik) është një përbërje bakër-zink me pastërti të lartë që përdor një proces kimik bazë të njohur si redoks (oksidimi / zvogëlimi), për të eleminuar klorin, plumbin, mërkurin, hekurin dhe sulfatin e hidrogjenit nga rrjeti i ujit. Procesi gjithashtu ka...

Read More

Caj me majdanoz dhe ujë oligomineral

Majdanozi është bimë nga e cila mund të përdoren të gjitha pjesët (gjethet, farat dhe rrënjët), zakonisht përdoret për të trajtuar infeksionet e traktit urinar dhe kapsllëkun. Megjithatë, në realitet tipari kryesor i tij është se është i shkëlqyeshëm për pastrimin e veshkave, pasi veprimi i tij shkrin gurët....

Read More

Raport shkencor mbi përdorimin e ujit osmotik

KRIPËRAT E PAASIMILUESHME QË GJËNDEN NË UJIN E PIJSHËM Eshtë një cështje e pastër e citologjisë. Në fakt, në mbretërine e bimëve, mineralet nga uji dhe toka jane të asimilueshem direkt nga algat dhe/ose bimët që i japin këtyre mineraleve një strukturë të re, fuqinë rrotulluese, qelizat tona nuk...

Read More

Giardia dhe Cryptosporidium në ujin e pijshëm

Myku dhe viruset mund të venë në rrezik cilesinë e ujit të pijshëm. Ata janë ndotës mikrobikë që zakonisht gjënden në ujrat siperfaqesorë, si për shembull Giardia dhe Cryptosporidium. Giardia është një organizëm një qelizor që shkakton çrregullime gastrointestinale. Cryptosporidium është një parazit që konsiderohet të jetë një nga...

Read More

Legionella( legionnaires’ disease) në ujin e pijshëm

Legionella është një bakter që zhvillohet shpejt kur uji mbahet në një temperaturë midis 30 dhe 40 gradë për një periudhë të caktuar kohe. Legionella ështëe pranishme në mjedise ujore natyrore dhe artificiale: ajo gjëndet në burime duke  përfshirë dhe ato termike, në lumenj, liqene, avuj dhe tokë. Nga...

Read More

Sëmundjet që rrjedhin nga uji – Ampylobacteriosis

Ampylobacteriosis është një infeksion nga bakteri Campylobacter. Ampylobacteriosis  është një ndër infeksionet bakteriale me të zakonëshme tek njerëzit. Ai shkakton  sindromë inflamator, diarre ose dizenteri, kryesisht duke perfshire ngërce, ethe dhe dhimbje. Simptomat e para janë ethe, dhimbje koke dhe mialgji, të cilat mund të jenë të rënda dhe...

Read More

Sa ujë gjendet në tokë dhe sa prej këtij uji është i disponueshëm për njerëzit?

Në tokë gjënden përafersisht 1385 milion kilometra kub ujë. 97,5% e këtij uji është ujë i kripur që gjëndet kryesisht në oqeane.  Vetëm 2,5% e gjithë kësaj sasie uji  janë ujra të ëmbël që mund të përdoren nga bimët, kafshët dhe njerezit. Gjithësesi, rreth 90% e këtij uji të...

Read More

Sëmundjet që rrjedhin nga uji – Polio

Sëmundjet infektive të shkaktuara nga bakteret patogjene, viruset dhe parazitët protozoarë janë rreziqet shëndetësore më të zakonshme dhe të përhapura nga uji. Njerëzit bijen në kontakt me këto mikroorganizma përmes rrjetit të ujit të pijshem të kontaminuar,  uji i puseve, aerosolet dhe uji sanitar. Nje nga këto sëmundje është...

Read More